Ontdek ons

Pierre-Jean
Fitnessleraar

 • Indiensttreding bij Club Med :
  Maart 2009
 • Clubdorpen :
  La Plagne, Kemer, Arcs Extrême, Val Thorens
 • Opleiding :
  BNSSA, Brevet d’Etat Fitness, Licence STAPS (Nationaal reddingsdiploma, Staatsdiploma Fitness, Licentiaat Sportwetenschappen en -technieken)
Mini-CV
 • Voormalig fitnessleraar in een sportzaal
 • Fitnessleraar
Ik heb tijdens mijn werk bij Club Med veel geleerd

In mijn studententijd heb ik al enkele seizoenen als badmeester bij Club Med gewerkt. Het concept van die onderneming sprak me aan, en ook het feit dat je verschillende keren per jaar van bestemming kon veranderen. Na mijn werk als fitnessleraar in een sportzaal vond ik het interessant om bij een grote groep als Club Med te werken, die over meer financiële en menselijke middelen beschikte. Zo is het bijvoorbeeld heel aangenaam om met materiaal van goede kwaliteit te werken.

Ik ben dus bij de Club gebleven en vandaag verzorg ik alle fitnesslessen van het Clubdorp. Dat kan eentonig lijken, maar het is een heel goede manier om snel vooruitgang te boeken, omdat je veel kan trainen. Voor deze job moet je er een gezonde levensstijl op nahouden en dynamisch zijn. Op technisch vlak zijn pedagogische kwaliteiten van essentieel belang. Die kan je gemakkelijk in het Clubdorp ontwikkelen. Je moet je lessen aanpassen aan de klanten. Voor ervaren sporters kun je veeleisender zijn en voor de beginners juist soepeler om ze niet te ontmoedigen.

Ik heb tijdens mijn werk bij Club Med veel geleerd. Toen ik aankwam, was ik nogal verlegen, maar geleidelijk aan heb ik zelfvertrouwen gekregen en ben ik me gaan openstellen voor anderen. Ik kan nu een microfoon grijpen en een Crazy Sign verzorgen op het podium! Ik ben radicaal veranderd, dat heb ik beseft toen ik na enkele tijd mijn familie heb bezocht. Ik kreeg in mijn omgeving veel complimentjes over wie ik was en wat ik deed.

Over familie gesproken, wil ik graag onderstrepen dat de G.O-teams en de G.M's het gemis aan gezelligheid en warmte compenseren. In het Clubdorp zijn de G.O's mijn tweede familie geworden, ze staan altijd klaar voor mij. Ik zou graag bij Club Med blijven en meer verantwoordelijkheid op me nemen. Sport Manager is bijvoorbeeld een functie waar ik beslist interesse voor heb: ik ben ervan overtuigd dat ik deze job nu wel aan zou kunnen en tegelijkertijd blijft het een uitdaging.