Ontdek ons

Myriam
Chef-Kok

 • Indiensttreding bij Club Med :
  April 2004
 • Clubdorpen :
  Vittel, Wengen, Opio en Provence, Athenia, La Caravelle, Tignes Val Claret, Da Balaia, La Pointe aux Canonniers
 • Opleiding :
  BEP Cuisine, Bac Pro Cuisine (Vakdiploma Koken, Middelbare hotelschool)
Mini-CV
 • Chef de Partie
 • Sous chef
 • Chef-Kok 
In een traditionele keuken zou mijn leven er heel anders uitzien.

Ik herinner het me nog goed, het was in april 2004. Ik had voor Club Med gekozen omdat ik wist dat deze onderneming plaatsen in het hotel- en restaurantwezen in de hele wereld bood. In die tijd wilde ik als aanvulling op mijn opleiding gaan reizen, om nieuwe culinaire specialiteiten te ontdekken en te leren bereiden.

Ik had al een paar mooie ervaringen achter de rug in een gastronomisch restaurant en bij een luxe traiteur, en toen leek het me een logische keuze om te solliciteren voor de plaats van Chef de Partie. Ik heb mijn eerste seizoen in Vittel gewerkt en vervolgens tal van andere bestemmingen aangedaan: Zwitserland, Griekenland, Guadeloupe, Portugal... Het HR-beleid van Club Med is namelijk gericht op interne doorstroming. Zo ben ik in amper 3 jaar tijd opgeklommen van Chef de partie tot Sous-chef.

Momenteel ben ik Chef-Kok in het Clubdorp La Pointe aux Canonniers op Mauritius. Mijn dagelijkse taken? De menu's opstellen, het budget beheren en het keukenpersoneel leiden. Binnen dit beroep is het van groot belang een goede culinaire kennis te hebben en goed georganiseerd en beschikbaar te zijn. Koken is mijn passie, en ik vind het vooral fijn om mijn kennis door te geven aan mijn team. De mooiste beloning voor mij is als ik zie dat ze mijn raad opvolgen, zich ontplooien en vooruitgang boeken.

Door de Club ben ik zelfverzekerder geworden en heb ik mijn verlegenheid overwonnen. Bij Club Med heb je zelfs als kok de kans om in contact te komen met de klanten, enkele woorden met hen te wisselen om de verschillende gerechten van het buffet toe te lichten. Ik ben me er goed van bewust dat mijn leven er totaal anders zou uitzien in een traditionele keuken. Ik heb het geluk dat ik op al deze bijzondere plaatsen kan werken, met een hecht en gemotiveerd team en in een gezellige sfeer. Ik wil dan ook graag bij de Club blijven werken.