Ontdek ons

De wervingsproces

Bij Club Med solliciteer je niet voor een post op een specifieke geografische locatie, maar voor een beroep. Het zijn onze HR-deskundigen die beslissen in welke Clubdorp je gaat werken, op basis van je beschikbaarheid, je profiel en natuurlijk de behoeften van onze Clubdorpen.
 

De sollicitatie

Nadat je het profiel bekeken hebt van het beroep waarvoor je wilt solliciteren, kan je je sollicitatie indienen op onze site. Hiervoor moet je ons online formulier invullen, dat 3 grote rubrieken omvat: gegevens, vaardigheden en bijkomende informatie. Als die gegevens ingevuld zijn kan je eventueel je cv uploaden en je motivatie omschrijven.

Als er momenteel geen vacatures zijn voor de baan waar je interesse naar uitgaat, raden we je aan je in te schrijven op onze Job Alert. Je wordt zo, direct per e-mail geïnformeerd als er een baan vrijkomt.

Het voorselectiegesprek

Als je sollicitatie beantwoordt aan het profiel dat we zoeken, zal onze afdeling voorselectie met je opnemen voor een eerste telefonisch gesprek. Tijdens dit gesprek geven we je gedetailleerde informatie over de baan waarnaar je solliciteerde en over de werkomstandigheden. We testen je motivatie en je taalniveau en onderzoeken je technische vaardigheden op basis van je beroepservaring.

De wervingssessie

Als het telefoongesprek positief verloopt, nodigen we je uit voor een wervingssessie in de grote stad die het dichtst bij jou in de buurt ligt. We geven je de datum, het uur en de plaats van de sessie door en zeggen ook welke administratieve documenten je voor het gesprek moet meenemen (cv, motivatiebrief, fotokopie van een identiteitsbewijs, fotokopie van diploma's en getuigschriften, verklaring van goed gedrag...). Een wervingssessie duurt 1 dag en bestaat uit 2 delen: de algemene presentatie van de onderneming in de ochtend en een individueel gesprek met een wervingsmedewerker in de namiddag. In sommige gevallen kunnen we je een gesprek via webcam voorstellen.

Het resultaat van de werving

Na deze wervingssessie, ontvang je een positief antwoord of een afwijzing. Bij een positief antwoord laten we je per mail weten dat je op basis van het gesprek bent aangenomen. Een Human Resources Coördinator neemt vervolgens contact met je op om informatie te geven over je contract (vertrekdatum, Clubdorp, duur van het contract, sociaal stelsel...). Het contract wordt ter plaatse ondertekend, bij aankomt in het Clubdorp. Bij een afwijzing kan je na enkele maanden altijd opnieuw solliciteren (meer (levens)ervaring kan het verschil maken).