Ontdek ons

Ethisch charter

Club Méditerranée heeft het Diversiteitscharter ondertekend en zet zich volledig in voor het bevorderen van diversiteit en het voorkomen van discriminatie.

Multiculturaliteit

In het kader van een open en tolerante cultuur en meer bepaald rekening houdend met de landen van vestiging stimuleert Club Med verscheidenheid in afkomst en streeft het naar multiculturaliteit binnen de teams. Deze "culturele smeltkroes" is een fundamenteel element dat al jarenlang - en vandaag meer dan ooit - bijdraagt tot onze cultuur en onze bedrijfsidentiteit. Bijna 100 verschillende nationaliteiten zijn vertegenwoordigd in de 75 Clubdorpen over de hele wereld.
 

De Missie Handicap

Dankzij het opstellen van een Missie Handicap in 2007 kon het wervings- en integratieproces van personen met een handicap binnen de onderneming aangepast worden. Daarnaast kunnen medewerkers die een handicap melden op begeleiding rekenen en worden, voor wie dat nodig heeft, de werkplaatsen en de werkuren aangepast.

 

Globalen, von der UNWTO aufgestellten Ethikkodex für den Tourismus

Durch die Unterzeichnung des globalen Ethikkodexes für den Tourismus bekräftigt Club Med erneut sein Engagement für einen nachhaltigen Tourismus. Dowload it here

Onze voornaamste HR-overeenkomsten

  • 2004

Ondertekening van het Diversiteitscharter Club Méditerranée is een van de eerste ondertekenaars.

  • 2007
Ondertekening van een collectieve overeenkomst voor het aanstellen van gehandicapte personen.

Opstelling van een Missie Handicap binnen Club Méditerranée.

  • 2007-2009
Deelname aan het AVERROES-project. Club Med was een van de eerste Franse ondernemingen die een grootschalig statistisch onderzoek liet uitvoeren naar de discriminatierisico's binnen de wervings- en loopbaanbeheersprocedures.

De resultaten van dit onderzoek werden eind 2009 gepubliceerd.

  • 2009
Ondertekening van een collectieve overeenkomst voor het aanstellen van senioren.

Overeenkomst over het anticiperende beheer van banen en vaardigheden (Gestion Prévisionnelle des Emplois et des Compétences - GPEC).

  • 2010
Ondertekening van een tweede collectieve overeenkomst voor het aanstellen van gehandicapte personen.

Integratie van het aspect Diversiteit binnen het strategische ondernemingsproject Magellan